Bahasa Malaysia

Pilih keutamaan bahasa anda

  • Bahasa Malaysia
  • English
  • Juadah Berbuka Puasa di Bazaar Ramadhan

     

    Bersahur, berbuka puasa, sembahyang terawih dan moreh. Ini adalah antara aktiviti-aktiviti yang tidak boleh dipisahkan dari identiti bulan Ramadhan.

    Tetapi, ada satu aktiviti di bulan ini yang bukan saja special untuk orang-orang yang berpuasa, tetapi kita juga boleh enjoy dengan kawan-kawan kita dari semua bangsa dan agama, iaitu bazaar Ramadhan!

    Minggu lepas, kami telah berkesempatan untuk melawat tiga bazaar Ramadhan yang berdekatan dengan pejabat kami di Petaling Jaya.

    Lepas ni, bolehlah kami gunakan khidmat Buy4U Lalamove untuk belikan juadah berbuka kami dan hantarkan ke rumah dan pejabat! Lagi pun, kami sudah tahu apa yang nak dibeli dan dari gerai mana yang kami nak pesan.

    Jom tengok gambar-gambar yang kami sempat ambil dari bazaar Ramadhan Taman Tun Dr Ismail, Bangsar, dan Shah Alam.

     

    Bazaar Ramadhan Taman Tun Dr Ismail

    Lokasi : Jalan Tun Mohd Fuad 2 dan Jalan Tun Mohd Fuad 3

    IMG_5523

    Ayam Percik Kuah Kacang

    Ayam Percik Kuah Kacang

    Sebatang = RM7.00

    IMG_5558

    Gulai Daging Salai

    Masak Lomak Cili Api

    Ayam kampung goreng paneh = RM6.00/seketul

    Gulai daging salai = RM6.00

    IMG_5551

    Five2 Seven Smoque Brisket

    Five2Seven Smoque BBQ

    Smoked brisket = RM12.00/100g

    Smoked beef ribs = RM14.00/100g

    Smoked lamb shank = RM10.00/100g

    Smoked lamb leg = RM13.00/100g

    Mashed potato/Coleslaw = RM5.00/pek

    IMG_5567

    Chef Lubis Corner

    Chef Lubis Corner

    Kambing panggang dengan nasi kuning = RM12.00

    Kambing panggang dengan spaghetti olio = RM12.00

    Kambing panggang dengan mashed potato = RM12.00

     

    Bazaar Ramadhan Bangsar

    Lokasi : Jalan Telawi 1

    IMG_5609

    Meatball grill

    Kambing Grill & Meatball Grill

    Kambing grill

    Kecil = RM10.00

    Sederhana = RM15.00

    Besar = RM20.00

    Meatball grill

    Kecil = RM5.00

    Besar = RM10.00

    IMG_5646

    Nasi mandy ayam

    Nasi Mandy Arab

    Nasi mandy ayam = RM12.00

    Nasi mandy kambing = RM14.00

    Dalcha sayur = RM3.00

    Bubur lambuk = RM4.00

    IMG_5629

    Bombolini Bangsar

    Bombolini Bangsar

    1 biji = RM2.00

    3 biji = RM5.00

     

    Bazaar Ramadhan Shah Alam

    Lokasi : Tempat Letak Kereta Stadium Malawati

    IMG_5662

    IMG_5665

    Kambing Golek Hot Plate

    Biasa = RM10.00

    Besar = RM15.00

    IMG_5677

     IMG_5684

     Ayam Golek Mamma Mia

    Seekor = RM19.00

    Separuh = RM10.00

    IMG_5685

     IMG_5687

     Nasi Lemak Kukus Solehah

    Nasi lemak biasa = RM2.00

    Nasi lemak telur = RM3.00

    Nasi lemak ayam = RM6.00

    Nasi lemak burung puyuh = RM7.00

    IMG_5709

     IMG_5713

     Apam Balik & Takio

    Apam balik jagung, Biasa/Special/Cheese = RM3.50/RM4.00/RM6.00

    Apam balik coklat, Biasa/Cheese = RM4.50/RM6.50

    Apam balik pisang jagung, Biasa/Cheese = RM4.50/RM6.50

    Apam balik pulut hitam, Biasa/Cheese = RM4.50/RM6.50

    Apam balik pisang coklat, Biasa/Cheese = RM5.50/RM7.00

    IMG_5699

     IMG_5701

    Putu Bambu

    1 Paket = RM3.50

    3 Paket = RM10.00

     

    Beli Juadah Berbuka Puasa dengan Buy4U

    Jika anda sudah mengenal pasti menu dan lokasi gerai kegemaran anda di mana-mana bazaar Ramadhan di Lembah Klang, anda boleh menggunakan khidmat Buy4U untuk membelikan dan menghantarkan juadah tersebut kepada anda.

    Tempoh masa di antara 4 petang sehingga 5 petang adalah masa yang ideal untuk penghantar kami mengambil pesanan anda di bazaar dan menghantarkannya kepada anda.

    Belum pernah cuba request driver atau rider kami untuk belikan barang dengan Buy4U? Anda hanya perlu ikut langkah-langkah di bawah ni:

     

    KL_Blog_Steps-Buy4U-Bazaar_14-May (1)

     

    Jangan lupa untuk bertemu dengan kami di bazaar Ramadhan Taman Tun Dr Ismail dari 15/5 sehingga 17/5. Dapatkan kod promosi istimewa dari kami semasa anda jalan-jalan cari makan di sana.

    Selamat berbuka puasa!

    Belikan Juadah Berbuka Untuk Saya!

     

    Kongsi ini

    Lalamove Malaysia

    Post Berkaitan

    Van

    Penghantaran Van dengan Lalamove

    November 7, 2019

    Penghantaran Van dengan Lalamove

    Best kan bila kita dapat enjoy khidmat penghantaran yang lengkap dari satu app saja? Dengan app Lalamove, anda boleh mendapatkan penghantaran makanantrue

    Baca Lebih Lanjut
    food delivery

    5 Cara Lalamove Boleh Memudahkan Hidup Anda

    June 3, 2019

    5 Cara Lalamove Boleh Memudahkan Hidup Anda

     

    Kalau kita flashback macam mana penghantaran pada awal 90-an beroperasi, selalunya perkara pertama yang kita teringat ialah penghantaran surat,true

    Baca Lebih Lanjut
    Lalamove Malaysia

    Hari Pekerja: Kisah di Sebalik Pendapatan RM5,000 Sebulan dengan Lalamove

    April 29, 2019

    Hari Pekerja: Kisah di Sebalik Pendapatan RM5,000 Sebulan dengan Lalamove

     

    Sudah hampir setahun Lalamove berkhidmat untuk rakyat Malaysia di Lembah Klang. Semakin hari, semakin banyak penghantaran yang perlu dipenuhi.

    true

    Baca Lebih Lanjut

    KOMENTAR

    Recent Posts

    Penghantaran Van dengan Lalamove
    November 7, 2019
    5 Cara Lalamove Boleh Memudahkan Hidup Anda
    June 3, 2019
    Juadah Berbuka Puasa di Bazaar Ramadhan
    May 15, 2019
    Hari Pekerja: Kisah di Sebalik Pendapatan RM5,000 Sebulan dengan Lalamove
    April 29, 2019
    Penghantaran Buah Kurma dengan Lalamove
    April 29, 2019

    NEWSLETTER