Bahasa Malaysia

Pilih keutamaan bahasa anda

  • Bahasa Malaysia
  • English
  • 4 Cara Lalamove Boleh Memudahkan Hidup Anda

    Kalau kita flashback macam mana penghantaran pada awal 90-an beroperasi, selalunya perkara pertama yang kita teringat ialah penghantaran surat, dokumen dan bungkusan oleh perkhidmatan pos dan syarikat-syarikat kurier tradisional.

    Lain pula ceritanya kalau cerita bab food delivery masa zaman tu. Ada di antara kita yang sempat merasa food delivery service yang hanya wujud untuk restoran-restoran fast food, terutamanya penghantaran piza.

    Tetapi, dengan kemajuan teknologi dan ekonomi digital hari ini, khidmat penghantaran bukan saja sekadar untuk menghantar barang dari titik A ke titik B. Teknologi aplikasi telefon pintar dan rangkaian internet yang semakin maju telah mengubah cara-cara kita melihat dan menguruskan penghantaran.

    Lalamove adalah salah satu startup di Malaysia yang membawa perubahan dalam industri logistik. Dengan ciri-ciri penghantaran dalam masa sejam, GPS tracking, sistem rating dan khidmat membeli dengan Buy4U, kehidupan seharian boleh menjadi lebih mudah!

    Bagaimana sebenarnya Lalamove boleh memudahkan kehidupan seharian kita semua? Lihat je lima contoh-contoh ni:

     

    1. Tapaukan makanan dari gerai tepi jalan dengan Buy4U

    Siapa yang tak pernah order makanan dari food delivery platform? Memesan makanan secara online dah menjadi satu trend sekarang ni.

    Tetapi perasan tak, di Lembah Klang ni sebenarnya banyak gerai-gerai kecil yang menjual makanan yang best dan viral pada harga yang berpatutan? Dan kebanyakannya tak boleh dijumpa di food delivery platform?

     

    Beli makanan online

     

    Kalau tak boleh order online dari gerai favorite anda, Lalamove boleh belikan dan hantarkan kepada anda! Gunakan khidmat Buy4U Lalamove untuk request rider kami belikan makanan yang anda idamkan dari mana-mana saja dan hantarkan kepada anda. Lepas ni, boleh la lepak di rumah dan request rider Lalamove belikan Nasi Lemak Bumbung!

     

    Baca Panduan Menggunakan Perkhidmatan Buy4U

     

    2. Hantarkan barang dari rumah ke lokasi anda

    Dah sampai ofis, lepas tu baru perasan terlupa bawa laptop charger. Bateri laptop dah sampai tahap 12%. Nak pinjam kawan-kawan punya, tak compatible pula. Kalau patah balik ke rumah untuk ambil balik, mesti makan masa. Macam mana tu?

     

    Terlupa barang

    Ah sudah...camne nak meeting kalau tak bole guna laptop???
    Imej via giphy

     

    Jangan risau, Lalamove kan ada! Request je rider kami ambilkan charger dari rumah dan hantarkan kepada anda di ofis. Satu je syarat - kena ada orang di rumah untuk passkan charger tersebut ke rider kami!

     

    3. Beli barang dapur

    Ni satu lagi tip Lalamove yang best! Kalau anda pernah berangan nak ada pembantu yang boleh tolong belikan barang-barang dapur atau apa-apa saja dari supermarket, Lalamove boleh menjadikannya satu realiti! Buka app Lalamove, pilih Buy4U, dan tulis shopping list anda dalam nota tambahan.

    Lepas anda dipadankan dengan rider, rider tersebut akan belikan barang-barang yang anda pesan dan hantarkan kepada anda di rumah. Best kan?

     Beli barang dapur

    Jangan lupa tulis shopping list dalam app tu elok-elok. Senang abang rider nak faham.
    Image via gfycat
     

    Cuma kena ingat, rider motosikal kami hanya boleh berbelanja sehingga RM100 saja untuk khidmat Buy4U. Untuk penghantaran dengan kereta, driver kami boleh belikan barang-barang dengan nilai maksimum RM200.

     

    Baca Panduan Menggunakan Perkhidmatan Buy4U

     

    4. Tempah lori, 4 x 4 atau van untuk berpindah

    Perlu berpindah esok dan mencari pembantu untuk angkat perabot, tapi tak tahu nak bermula di mana? Selain penghantaran dengan motosikal dan kereta, Lalamove juga menyediakan perkhidmatan penghantaran dengan lori 1-tan, lori 3-tan, 4 x 4 dan van. Siap boleh tempah pembantu kalau perlu mengangkat barang-barang besar dan berat.

     Lori dan van Lalamove

     

    Kalau anda perlukan khidmat berpindah untuk masa akan datang atau pada saat-saat akhir, jangan lupa untuk menempah lori, 4 x 4 atau van dengan Lalamove!

     

    Lihat Maklumat Lanjut Mengenai 4 x 4, Van Dan Lori

     

    Bagaimana? Anda sudah bersedia untuk memenuhi 4 keperluan di atas ini dengan Lalamove? Muat turun aplikasi kami sekarang dan Lalamove-kan saja!

     

    Lalamovekan urusan-urusan harian saya

    Kongsi ini

    Lalamove Malaysia

    Post Berkaitan

    Lalamove Malaysia

    Bagaimana Hendak Mendapatkan Pembeli Peribadi Dengan Perkhidmatan Buy4U Lalamove

    February 19, 2021

    Bagaimana Hendak Mendapatkan Pembeli Peribadi Dengan Perkhidmatan Buy4U Lalamove

    Jika anda tidak boleh keluar untuk membeli barangan keperluan walaupun sebentar saja, anda pasti akan menyukai perkhidmatan Buy4U Lalamove! Lebihtrue

    Baca Lebih Lanjut
    on demand

    Langkah-langkah Untuk Menggunakan Aplikasi Lalamove

    January 19, 2021

    Langkah-langkah Untuk Menggunakan Aplikasi Lalamove

    Perhatian! Artikel ini telah dikemaskinikan bersempena dengan aplikasi terbaru kami yang dilancarkan pada 16 Januari 2021.

    Anda sedang mencaritrue

    Baca Lebih Lanjut
    Lalamove Malaysia

    4 Cara Untuk Berhubung Dengan Pelanggan Semasa Penularan Wabak Covid-19

    October 21, 2020

    4 Cara Untuk Berhubung Dengan Pelanggan Semasa Penularan Wabak Covid-19

    Tidak dapat dinafikan lagi, awal 2020 adalah tempoh yang mencabar untuk sektor perniagaan disebabkan penularan wabak Covid-19. Perintah kawalantrue

    Baca Lebih Lanjut

    KOMENTAR

    Recent Posts

    4 Cara Lalamove Boleh Memudahkan Hidup Anda
    February 8, 2021
    Bagaimana Hendak Mendapatkan Pembeli Peribadi Dengan Perkhidmatan Buy4U Lalamove
    January 18, 2021
    Langkah-langkah Untuk Menggunakan Aplikasi Lalamove
    January 17, 2021
    4 Cara Untuk Berhubung Dengan Pelanggan Semasa Penularan Wabak Covid-19
    April 6, 2020
    Penghantaran Van dengan Lalamove
    November 7, 2019

    NEWSLETTER